נהיגה במהירות מופרזת

נהיגה במהירות מופרזת

נהגתם במהירות מופרזת – מה היא הענישה אם נתפסתם?

למעלה מ-250 אלף ישראלים נתפסו נוהגים במהירות מופרזת ב-2017, ואם תהיתם – מדובר בעלייה משמעותית בהשוואה לשנה שקדמה לה. למעשה, ב-2016 מספר הנהגים שנתפסו היה נמוך בחצי. יש לא מעט סיבות לעלייה הגדולה הזו, כמובן. מצלמות מהירות מוצבות בכבישים המהירים כמעט ללא הפסקה, וגם כמות השוטרים האורבים בדרכים גדולה יותר. אז נכון, אפליקציות שונות מתריעות בפנינו על מצלמת המהירות שבדרך או על השוטר שממתין אחרי הרמזור, אבל נראה שגם עם האמצעים הללו נהגים רבים עדיין נוהגים מהר מדי, והם גם ממשיכים להיתפס. מה בדיוק צפוי לקרות אם גם אתם נתפסתם לוחצים על דוושת הגז הרבה מעבר למותר?

השאלה המרכזית: כמה מהר נסעתם?

חומרת העונש תלויה בגורם אחד מרכזי, והוא מידת החריגה שלכם מהמהירות המותרת. בכביש עירוני אתם אמורים להקפיד על מהירות שלא תעלה על 50 קמ"ש, בכביש הבינעירוני המהירות המותרת גבוהה יותר והיא לרוב עומדת על 80 או 90 קמ"ש. כל זאת בתנאי שלא צוין אחרת במפורש. יש כבישים, כדוגמת כביש 6, בהם מותר לנסוע גם במהירות גבוהה יותר, לרוב 110 קמ"ש. מי שנתפס נוהג במהירות של עד 20 קמ"ש יותר מהמותר בכביש עירוני (או עד 25 קמ"ש בכביש מהיר) צפוי לענישה קלה יחסית. חשוב להדגיש את המילה "יחסית" שכן קנס של 250 ש"ח איננו בהכרח עונש קל. עם זאת, ברמת הענישה הזו לא יירשמו נקודות חובה לרעתכם.

מהירות מופרזת משמעותית

אם נסעתם בדרך עירונית במהירות גבוה יותר (חריגה של עד 30 קמ"ש) או אם הפרזתם בכביש המהיר (חריגה של עד 40 קמ"ש) הקנס הצפוי גבוה הרבה יותר. במקרה הזו תיפרדו מ-750 ש"ח וגם ייזקפו לרעתם שמונה נקודות חובה במרשם של משרד הרישוי. אם תמשיכו לצבור נקודות יעמדו לפניכם כמה אתגרים חדשים. בפרט, תצטרכו להגיע לקורס נהיגה מונעת (לאחר 12 נקודות) ועם 36 נקודות רישיון הנהיגה שלכם יילקח מכם למשך שלושה חודשים. מהירות גבוהה עוד יותר מהמהירויות הללו תגרור ענישה כבדה יותר, מפסילת רישיון ועד למאסר בפועל.

האפשרויות העומדות בפניכם

האפשרות הראשונה והפשוטה ביותר היא, כמובן, תשלום הקנס. במקרים מסוימים תוכלו לבקש להתייצב בפני שופט ושם תוכלו לנסות להמתיק מעט את העונש, לדוגמה על ידי תשלום קנס מופחת. במקרים החמורים יותר אתם עשויים להגיע לבית הדין. במקרה הזו תוכלו להתעקש על חפותכם ולנסות להוכיח אותה, או להסכים להסדר כלשהו שימתיק את הענישה. כדי לדעת מה האפשרויות שלכם ואיך תוכלו לשנות את רוע הגזירה, אפשר ורצוי להתייעץ עם עורך דין המתמצא בדיני תעבורה. עורך דין תעבורה יוכל להטיל ספק במהימנות מכשיר המדידה, למשל. אם אתם בטוחים שאתם נקיים מכל אשמה או שיש סיבה טובה להקל על עונשכם, אין סיבה שלא תנצלו את הזכות המגיעה לכם – ותפעלו בדיוק למען המטרה הזו.

לבד או עם ליווי משפטי?

נהגים רבים נוטים לחשוב שבית הדין לתעבורה הוא מקום חמים ונעים בהשוואה לבתי דין אחרים. זה אולי נכון במובנים רבים אבל עדיין מדובר בהליך משפטי, ואם אתם רוצים להימנע מענישה כבדה ומנקודות שיפגעו בכם בהמשך, עדיף לעשות את זה נכון כבר מהרגע הראשון. עורך דין תעבורה המתמחה בעבירות מהסוג הזה יוכל לייעץ לכם ולכוון אתכם בתהליך הזה. רק עם הידע, הניסיון, המקצועיות וההתמצאות בפרטים הקטנים, אפשר להמתיק את העונש ולחסוך לכם גם כמה (מאות) שקלים וגם כמה נקודות.